Generellt om vår IT expertis

Essensus består och drivs av lösningsorienterade människor med ett brinnande intresse och nyfikenhet för teknik. Det finns därför få IT uppdrag som vi inte kan ta oss an.

Vår ambition är att vara den IT partner som tillsätter värde genom smarta IT lösningar i kombination med en störningsfri IT miljö. IT idag är något som ”bara ska fungera” och detta är något vi uppnår genom en noggrann samt proaktiv planering, tänk och drift.

IT infrastruktur

Vi har en gedigen expertis inom alla stora delar som berör IT infrastruktur. Idag utför vi uppdrag inom klienthanteringserverdriftuppsättning och konfiguration av nätverkvirtualiseringautomationdigitalisering av företag samt backup.

Ett ypperligt sätt att lära känna oss som leverantörer är att börja med enkla och tydligt definierade konsultuppdrag. Nedan finner du några av de vanligaste tjänster som vi idag utför för våra kunder.

Prova oss gärna som IT konsulter, du lär inte bli besviken!

IT drift

Detta område berör all drift som är knutet till företagets IT-infrastruktur.

Det är enkelt att använda oss som leverantörer till företagets IT drift. Vi startar med en omfattande analys där vi planerar och blickar framåt på ett proaktivt sätt. Vår ambition och den slutgiltiga målet är att alltid leverera en IT miljö som upplevs som både snabb, säker och fri från problem.

Vi vill gärna hjälpa kunderna sänka sina IT kostnader genom smarta IT val och att låta oss sköta den dagliga driften ger dig tiden att fokusera på kärnverksamheten.

IT support

Vår extraordinära hjälpsamhet lyser kanske som starkast igenom vår helpdesktjänst. Vi har lagt stort fokus på att forma denna tjänst så att du som kund kan få hjälp med dina IT problem på ett snabbt och effektivt sätt.

Att använda oss som stöd för dina vardagliga IT problem ger dig möjligheten att lägga större fokus på din egen verksamhet.

Kundanpassad SLA

Att välja rätt servicenivå (SLA) är viktigt ur flera aspekter. Detta är en tilläggstjänst till våra andra tjänster och vårt sätt att säkerställa att kundens behov motsvarar kundens förväntningar. Detta är också vår garanti där en fördefinierad inställelsetid uppfylls för dina incidenter och ärenden. Inställelsetiden varierar beroende på kundens val av avtal, incidentens omfång samt påverkan.

Det är därför viktigt att välja ett avtal som motsvarar dina behov. Vi har sett till att kunna erbjuda något som passar alla.

Produktförsörjning

Den snabba utvecklingstakten inom IT produkter har gjort all hårdvarukunskap till en färskvara och är därför något som kräver tid, förståelse och intresse att läsa om. För de flesta företag är hårdvaran enbart nödvändiga verktyg som ska finnas, fungera och kunna användas på ett enkelt och smidigt sätt.

Med oss som leverantör ska du inte behöva lägga tiden på att leta rätt i denna stora djungel. Vår expertis inom hårdvara kan därför vara en stor tillgång.

Det är enkelt att låta oss sköta allt från val av dator till inköp och konfiguration.

Webbdesign

Att profilera sig på webben är idag en självklarhet och för många är detta det bästa sättet att hitta nya kunder. Vi kan hjälpa dig med att ta fram en modern och funktionell webbsida.

Vi kan ta helhetsuppdrag som innefattar allt från idé till skapande. Vi arbetar även med sökmotoroptimering (SEO) och verktyg som Google Analytics som ger dig insikt och möjligheter att påverka dina digitala besökare.