Om oss

Essensus är ett IT-företag som byggs och drivs av branscherfarna medarbetare. Vårt primära mål och ständiga ambition är att leverera högst kvalitativa IT-tjänster till företag.

Vår drivkraft kommer från teknisk innovation, nyfikenhet och hjälpsamhet – och dessa enkla men viktiga egenskaper speglas i alla våra medarbetare. I slutändan värdesätter vi våra medarbetare högst då det är de som värnar om våra kunder.Vi är Essensus

Tillsammans har vi en gedigen branscherfarenhet med kompletterande roller från affärsutveckling, försäljning och teknisk leverans. Vi tror att våra absolut högsta styrkor ligger i våra profiler, driv och erfarenheter – något vi dagligen använder i uppbyggandet av Essensus-familjen.Marco Korsbacken

Med lång erfarenhet av produktutveckling inom telefoni och en bred kunskap inom tech arbetar Marco nära kund i alla olika typer av projekt. Med hans noggrannhet och känsla för kundnöjdhet möter ni här en toppenkille som hjälper dig med allt!


Sebastian Mårtensson

Vår youngster och tech doer som alltid har ett leende på läpparna! Sebastians driv och moderna tech-skills möter ni både i telefon och ute hos kund.


Jonas Andersson

Jonas erfarenhet, ödmjuka attityd och vilja att hjälpa till uppskattas hos både kunder och kollegor. Detta i kombination med hans noggranna och metodiska leverans ger alltid kunderna en förstklassig IT-support upplevelse.

Det är det som oftast definieras med ”det lilla extra”.


Pierre Mårtensson

Pierre har alltid kundens behov i fokus och löser dessa med ett leende på läpparna. Med lång erfarenhet av nätverks, arbetsplats- och molntjänster möter Pierre våra kunder med hög kvalitet.

”Jag älskar teknik, särskilt när teknik hjälper verksamheter att bli ännu effektivare och starkare i sin bransch. Dagligen letar jag efter ny teknik och vill alltid lära mig mer.”


Pontus Gjöderum

Pontus förmåga och erfarenhet av att se och applicera långsiktiga IT-strategier hjälper oss att skapa ett utomordentligt affärsvärde för kunderna.

Pontus är en ytterst social person som bryr sig mycket om andra. Hans förmåga att lyssna, analysera och agera vid rätt tidpunkt har ett stort värde för våra medarbetare och är en viktig stödpelare i vardagen.


Patrik Lindell

Patrik har över 20 år inom IT-branschen. Som person är han envis, vetgirig och har bred kunskap inom många områden. Hans mjuka attityd och extraordinära hjälpsamhet är ovärderlig.

”Jag brinner för teknik, speciellt när jag kan se hur den skulle kunna användas för att förbättra en rutin, ett tillvägagångssätt eller underlätta kundens vardag.”


Eive Hedström

Eive utgår från Göteborg och arbetar primärt med kunder i Västra Götalandsregionen. Hans långa erfarenhet inom IT-branschen uppskattas av både medarbetare och kunder och hans sköna Göteborgshumör gör alltid vardagen till det bättre!Adrian Buza

De flesta beskriver Adrian som positiv, lösningsorienterad och teknikintresserad person. Han älskar att sprida glädje i sin omgivning.

Jag är övertygad att medarbetare med rätt ambition, attityd, ödmjukhet och driv är nyckeln till bolagets framgång. Vi ska alltid värdesätta våra kollegor högst då det är de som är bolaget.”


Joakim Andersson

Joakim mår som allra bäst när han får chansen att hjälpa andra. Han har en stark vilja att lösa problem och alltid en central och avgörande roll med många bollar i luften.

”Arbetslivserfarenheten har gett mig en serviceminden attityd, tillgång till ett väletablerat nätverk av IT-leverantörer och en bredd produktkunskap.

Joakim Andersson