Nyheter i Microsoft 365 – mars 2024

Teams:

Planner – Schemaläggning av listor Återkommande uppgifter kommer att kunna schemaläggas. Ett exempel på användning är månatliga besiktningsrundor som ska göras för en maskinpark. Lanseras innan slutet på april

Planner – Tilldelning av uppgifter för alla i Teamet En annan ny funktion är planner-listor där alla medlemmar i Teamet tilldelas en kopia av vad som ska utföras. Användningsområde är t.ex. en ny policy som ska accepteras av alla medlemmar i Teamet.  Lanseras innan slutet på april

Planner – Krav på ifyllande av formulär Uppgifter med krav på ifyllning av formulär för att uppgiften ska kunna slutföras. Lanseras innan slutet på april

Möjlighet att delta i möten med Teams Personal account Möjlighet att delta i möten från Teams Personal, och även möjlighet att fortsätta interagera med personer på Work-plattformen efteråt.

Fliken med websidor ändras Om du flikar in en websida kommer den i fortsättningen att öppnas i en ny separat webbrowser. Detta för att upprätthålla säkerhet och ge bästa möjliga upplevelse och stabilitet.

Bättre sökresultat i Teams Användarna i din organisation kommer nu att kunna söka snabbare i Microsoft Teams. De kan få mer exakta sökresultat genom att filtrera på t.ex. filer, gruppchatt eller Teams. De kan också hitta resultat genom att skriva en persons namn och på så vis filtrera inlägg från den användaren.

Arbetsflöden i chattar i Teams Möjlighet kommer att skapa flöden i chattar i Teams. Kommer endast till nya klienten. Har man inaktiverat Power Automate appen kommer inte dessa menyer att finnas tillgängliga.

Mötesinbjudningar i kanaler Möjlighet för administratörer för en kanal att dela inbjudan till möten i kanalen direkt till användares kalendrar.

Möjlighet att automatiskt skapa taggar baserat på attribut hos användaren Detta är en funktion som vi tror kommer bli väldigt användbar. Skapa taggar i Teams automatiskt baserat på exempelvis avdelning eller ort. Taggar är ett utmärkt sätt att nå en grupp av människor med ett meddelande eller en fråga.

Teams MTO Teams får nu stöd för MTO, Multi Tenant Organisations. Med detta påslaget kan man samarbeta bättre mellan olika tenants eftersom man inte bara läggs till som gäst. Detta bygger på B2B kopplingar som synkar användare mellan olika organisationer och möjliggör delning av resurser,  inbjudan till möten o.s.v. Om man önskar använda delade kanaler mellan tenants måste man precis som innan aktivera detta i B2B inställningar i Entra.

Säkerhetsuppdateringar kring hur Teams öppnar filer Filer i delade kanaler öppnas i webläsaren istället för i Teams. OneNote i flikar ligger kvar, men anteckningsböcker som öppnas från fil öppnas också i webläsaren. Word-, Excel- och PowerPoint filer i flik kan öppnas skrivskyddade och måste sparas om som flikar för att få nya läsaren och komma i redigeringsläge igen.

Beskriv arbetsflöden för att bygga dem Kommer bara att finnas på engelska, men tanken är att man ska kunna beskriva ett arbetsflöde och därefter få upp en mall för att bygga ett flöde i Teams.

Ny planner app Nu döper man om tasks from planner and todo till planner. Den får också nya funktioner och co-pilot stöd. Det ser bland annat ut som om man kommer att kunna göra Timelines där man kan skapa uppgifter med beroenden. Spännande tycker vi!

Sharepoint

Möjlighet att skapa mallar för dokumentbibliotek  Microsoft introducerar möjligheten att skapa anpassade dokumentbiblioteksmallar med hjälp av befintliga PowerShell-baserade verktyg för att skapa anpassade listmallar.

Outlook

Möjlighet att se Stream-videos direkt i Outlook Gäller endast i nya Outlook. Möjlighet att se Stream- videos direkt i Outlook klienten

Stream

Sista chansen Filer som ligger kvar i Stream Classic kommer att tas bort när tjänsten stängs ned 15 april. Migreringsmöjligheter till nya Stream finns.

Forms

Koppla svar som lämnas på formulär till en Excel fil med realtidssynkronisering av svar in i Excel-filen. Filen måste öppnas i Excel för webben för realtids-synk.