Nyheter i Microsoft 365 – maj 2022

Teams

Rättigheter för att skapa taggar ändras Alla nya Team och Team som inte har ändrat standardvärdet för vem som får skapa taggar kommer att uppdateras så att även medlemmar får lov att hantera och skapa taggar.

Slå på tillsammansläge för alla användare Möjlighet kommer för att slå på tillsammansläge för alla användare i ett möte.

Customer lockbox för Teams Nu kommer även Customer Lockbox för Teams, en funktion som gör möjlighet att låsa åtkomst till er miljö så att inte ens Microsoft kommer åt den. Behöver man hjälp kan man ge Microsoft access via customer lockbox under en i förväg definierad tid. Denna funktion har funnits för Sharepoint, Exchange och Onedrive sedan innan, nu kommer den även till Teams.

Nya funktioner för video Funktioner kommer att rullas ut för att kunna justera ljus på video. Det finns även möjlighet att justera fokus.

Sharepoint och Onedrive

Möjlighet att fästa dokumentbibliotek i OneDrive för snabbåtkomst När du är inne i  Dokumentbibliotek i Sharepoint och OneDrive finns en knapp för att skapa en genväg till dokumentbiblioteket i OneDrive. Det innebär att du i din OneDrive

Övrigt

Outlook – svar kring deltagande Med denna funktion kan man svara hur man vill delta i ett möte, antingen virtuellt eller på plats när dessa möjligheter finns. Möjlighet finns för alla som fått inbjudan att se vilka som deltar på plats eller virtuellt.

Defender för mail Möjlighet att få rapport över mail som hamnat i karantän varje timme.

Bookings i Outlook För att låta någon boka ett möte med dig där de kan se vilka tider som är lediga för 1 till 1 möten kommer en sida där du kan skapa olika mötestyper som du sedan kan låta andra använda för att boka in ett möte med dig. När någon bokar ett möte med dig får både du och den som bokar en mötesbekräftelse. För närvarande är det lite sparsmakat med information om detta, men vi ser fram emot att få se hur detta kommer att se ut. Det finns sedan innan möjlighet att används Bookings för organisationer, och vi misstänker att det kommer att se liknande ut fast för din personliga användning framför allt inom organisationen.

Forms skicka undersökning direkt från Forms appen En ny funktion lanseras för att skickar formulär direkt till de som ska fylla i direkt från forms. Distributionsgrupper och användare i organisationen kan skickas till direkt från Forms. Du får då också uppföljning i mailen kring hur det går med undersökningen.

Forms ny delningsprocess Microsoft har valt att skapa 2 olika vägar för att dela formulär för fyllnad och för samarbete. Tidigare gjordes dessa 2 olika sorters delningar från samma knapp, framöver har man delat upp detta i 2 olika knappar. Send används för ifyllnad och de tre prickarna och collaboration används för intern delning för design av formulär.

Mover flyttas till Migration manager VerktygetMovers möjlighet att migrera data från Google Drive, Dropbox, Egnyte, och Box stängs ned. Istället rekommenderar Microsoft nya verktyget Migration manager som är det verktyg som kommer att få alla nya resurser framöver.

Power BI förändringar i utseende Startsidan i Power Bi kommer att uppdateras enligt nedan:

  • Ändringar i navigering – Bläddra
    De vänstra länkarna i navigationen för Favoriter, tidigare och delas med mig kommer att flyttas in under en ny länk som heter bläddra. Möjligheten att söka och filtrera dessa listor kvarstår och är dessutom utökade med nya filter.
  • Ändringar i HEM – förändringar i listorna på sidan

Tidigare, Favoriter och Mina Appar på Hem visar nu allt innehåll i dessa listor inte bara de första 12 instanserna. Vi har också lagt till filter och möjligheter att söka i dessa listor direkt på sidan.

  • Uppdatering av utseende
    Färger, fonter, ikoner och annat uppdateras för att vara i synk med Microsofts teman.

Administratörer

Exchange

Basic Authentication stängs av 1 okt  Med början 1 okt 2022 kommer basic authentication att stängas av för följande protokoll: MAPI, RPC, offlineadressbok (OAB), Exchange Web Services (EWS), POP, IMAP, Exchange ActiveSync (EAS) och Remote PowerShell.

SMTP Auth kommer inte att påverkas, men bör vara avstängt för de som inte använder detta. Detta bör göras på organisationsnivå och bara slås på för de utvalda konton som verkligen behöver detta.

Övrigt

Center som visar status och hälsa för tjänster Numera kan ärenden som påverkar flera tjänster grupperas och visas tillsammans